Mónus Bertalan (szerk.): A dió integrált és biotermesztésének kézikönyve (Budapest, 2002)

Tartalom

Betakarítás ...........................................................................................................137 Értékesítés.............................................................................................................137 A DIÓTERMESZTÉS GÉPESÍTÉSE (Dr. Lengyel Antal).................................138 A terület-előkészítés gépei...................................................................................138 Tereprendező és felszínalakító gépek.................................................................139 A talajforgatás gépei............................................................................................140 A telepítés gépei ..................................................................................................141 A metszés és a nyesedékeltávolítás gépei .........................................................142 Kézi metszőeszközök.......................................................................................142 Gépi működtetésű metszőeszközök.................................................................143 A nyesedékeltávolítás gépei.................................................................................143 A dióültetvények sorközápolásának gépesítése ................................................143 Tápanyag-visszapótlás gépei ..........................................................................145 Öntözőberendezések ............................................................................................145 Vízkivételi művek ............................................................................................145 Növényvédelmi gépek.........................................................................................147 Rázógépek a dió betakarításában ....................................................................148 A dióhéj mosása és fehérítése..........................................................................150 A dió szárítása.......................................................................................................151 Levegőztetéssel történő szárítás ......................................................................151 Meleglevegős szárítás.......................................................................................152 A dió válogatása és osztályozása........................................................................152 Gépi áruvá készítés ..........................................................................................153 Javasolt erő- és munkagépek a különböző ültetvénynagyságokhoz.............154 Irodalomjegyzék.......................................................................................................157 Mellékletek .............................................................................................................163 162

Next