Magda Sándor (szerk.): Az állattenyésztés szervezése és ökonómiája (Budapest, 2003)

Irodalomjegyzék

MAGDA S.-Miller Gy.-Marselek S.-GÁSPÁR F. (1997): Termelési folyamatok szervezése és öko­nómiája I-IV. Távoktatási tankönyv. GATE, Gyöngyös. Magyar Statisztikai Évkönyv (2001): KSH, Budapest. Makray S. (2000): Hidegvérű lovak hús- és tejtermelése. Doktori (PhD) értekezés. Kaposvár. Marselek S.-AbaynÉ Hamar E. (1997): Az állattenyésztés környezet- és természetvédelmi felada­tai, lehetőségei. Tiszántúli Mezőgazdasági Tudományos Napok, Karcag. MARSELEK S. (1993): Juhászati ágazat gazdaságossági vizsgálata. Kandidátusi értekezés. Gyöngyös. MÉSZÁROS Gy. (1996): Tejhasznosítású tehénállományok termésellenőrzésének eredményei. Gödöllő. Molnár Gy.-Lapis M. (2002): A magyarországi juhászat külkereskedelme. Gazdálkodás. 6. sz. MREKVA T. (1993): A takarmányok energetikai értékelési rendszeréhez illeszkedő összehasonlító pénz­beli értékelés elemzése. Kandidátusi értekezés. Mosonmagyaróvár. NÁBRÁDI A. (1992): A takarmányozásra felhasználható élelmiszeripari melléktermékek ökonómiai vizsgálata. Kandidátusi értekezés. Debrecen. NÁBRÁDI A.—JÁVOR A. (2001): A juhtenyésztés szervezése és ökonómiája. In: Mezőgazdasági üzemtan II. (szerk.: Pfau E.-Széles Gy.) Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest. NEMESSÁLYI Zs. (1979): a melléktermék hasznosítás néhány ökonómiai kérdése hazánkban. Gazdálkodás. 6. NlKOVITZ A. (1983): A méhészet kézikönyve I—II. ÁTK és Hungaronektár kiadás. NYÁRS L.-Papp G. (2002): Az állati eredetű termékek feldolgozását végző főbb szakágazatok struktu­rális versenyhelyzete. Agrárgazdasági Kutató és Informatikai Intézet, Budapest. NYERS N. (2001): Az extenzív gyepterületek húsmarhatartással történő hasznosításának ökonómiai vizs­gálata, hazai és külföldi sajátosságok figyelembevételével. Doktori értekezés. Kaposvár. ORBÁNNÉ Nagy M. (1998): A baromfi termékpálya minőségét meghatározó ugrópontjai, fejlődési irá­nyai és tennivalói. AGRO-21 füzetek. 18. PERÉNYIM. (1981): Pulykatenyésztés. In: Baromfitenyésztők Kézikönyve. Szerk.: Hóm P. Mezőgazda­­sági Kiadó, Budapest. PFAU E.: (1998): A mezőgazdasági vállalkozások termelési tényezői és erőforrásai. Egyetemi jegyzet. Debrecen. PFAU E.-Széles GY. (szerk.) (2002): Mezőgazdasági üzemtan II. Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest. POPP J. (szerk.) (2000): Főbb agrárgazdasági ágazataink szabályozásának EU-konform továbbfejleszté­se. Agrárgazdasági tanulmányok. AKII, Budapest. 10. sz. POPP J. (szerk.) (2000): Főbb mezőgazdasági ágazataink fejlesztési lehetőségei, különös tekintettel az EU-csatlakozásra. AKII kiadvány. 3. sz. Production Yearbook (1995) FAO, Róma. RADICS L. (szerk.) (2001): Ökológiai gazdálkodás. Dinasztia Kiadó, Budapest. RUFF J.-SZALAINÉ M. E.-SZALAY L.-TÓTH Á. (1995): A méhészet technológiája. Közép-magyarorszá­gi Regionális Távoktatási Központ, Gödöllő. SAUVEUR, B. (1982): Programmes lumineux conduisant a un éltalement de la période de reproduction de Foie, Ann. Zootech, 31 (2) SELÉNDY SZ. (1999): Biogazdálkodás. Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó, Budapest. SEREGI J. (2001): Ökológiai gazdálkodás az állattenyésztésben. I.: Ökológiai gazdálkodás (szerk.: Radies L.). Dinasztia Kiadó, Budapest. SÜTŐ Z. (1997). A pulyka. Gazdasági és Mezőgazda Kiadó, Budapest. SÜTŐ Z.-PERÉNYI M.-ÚJVÁRINÉ J. (1995): A tartásmód hatása különböző típusú tojótyúkok értékmérő tulajdonságaira. Magyar Baromfi 10. SZABÓ F. (1997): Bevezetés az állattenyésztési ismeretekbe. Keszthelyi Akadémia Alapítvány, Keszthely. SZENDRŐ Zs. (1998): A világ nyúltenyésztése. A baromfi. 1. SZENDRŐ Zs. (2000): Nyúl- és prémesállat-tenyésztés. In: Állattenyésztés 3. Sertés, nyúl, prémes álla­tok. hal. Szerk.: Hóm P. Mezőgazda Kiadó, Budapest. SZÉKELY CS. (1996): Mezőgazdasági vállalkozási stratégiák. V. Agrárökonómiai Tudományos Napok. II. kötet. GATE Mezőgazdasági Főiskolai Kar, Gyöngyös. SZÉLES GY.-BOGENFÜRST F. (1996): Az állati eredetű termék-előállítás helyzete Magyarországon az 1993—1995. években és a piacra jutási esélyeink. Pannon Agrártudományi Egyetem, Kaposvár. SZÉLES Gy. (1991): A tenyészállatimport gazdasági értékelése és hatása a szarvasmarha-tenyésztésünk fejlődésére. Akadémiai Kiadó, Budapest. 203

Next