Seléndy Szabolcs (szerk.): Ökogazdák kézikönyve (Budapest, 2005)

Tárolás

Növény Víztartalom, % Javasolt tárolási hő, °C Rel. pára % Hozzávetőleges tárolhatósági Idő Fagyáspont °C Levegő Térfogatsűrűség, kg/m3 CO2 %02% Alma 84,1-1-4 90-95 1-12 hónap-1,5 3-4 2-3 345-385 Körte 83,2-1,5-0,5 90-95 2-7 hónap-1,6 2-3 5-6 Cseresznye 80,4-1,0-0,5 90-95 2-3 hét-1,8 S-5 10-15 650-720 Meggy 83,7 0 90-95 3-7 nap-1,8 Kajszi 85,4-0,5-0 90-95 1-3 hét-1,1 2-2,5 '10-14 600-620 őszibarack 89,1-0,5-0 90-95 2-4 hét-0,9 5 2,5 Nektarin 81,8-0,5-0 90-95 2-4 hét-1,1 Szilva 86,6-0,5-0 90-95 2-5 hét-0,8 2,5 14-16 645-680 Köszméte 88,9-0,5-0 90-95 3-4 hét-1,1 610-860 Málna 82,5-0,5-0 90-95 2-3 nap-0,6 620-630 Szamóca 89,9 0 90-95 5-7 nap-0,8 6 3 Ribiszke 84,7-0,5-0 90-95 1-4 hét-0,8 2-3 15-16 540-550 Szeder 84,8-0,5-0 90-95 2-3 nap-7,0 Bodza 79,8-0,5-0 90-95 1-2 hét-1,0 Kivi 82,0-0,5-0 90-95 3-5 hónap-1,6 Füge 78,0-0,5-0 85-90 7-10 nap-2,4 Gránátalma 82,3 5 90-95 2-3 hónap-3,0 00 35. táblázat. Összefoglaló a gyümölcsök tárolásáról

Next