Könyves Erika - Müller Anetta: Szabadidős programok a falusi turizmusban (Budapest, 2001)

A falusi vendégfogadás

• Húsfeldolgozás Sós páclé készítése, saját szalonna pácolása fahordóban, utána füstölés. • Biogazdálkodás Ortner gazda tart előadást a biotermelésről, a gyakoribb füvekről, gyógynövé­nyekről, valamint a gazdaház négy évszakáról. • Öltözködési hagyományok Látogatás Mandlingban egy lódengyárban. • Építés - bioház A biológiai építésről szóló előadásban bemutatjuk a régi építőanyagokat, aminek ideális példája 470 éves parasztházunk. • Legelőgazdálkodás A hegyi legelőn vezetett túra keretében bemutatjuk a múlt és a jelen legelőgaz­dálkodását. Ennek során foglalkozunk vidékünk vadállományával is. • Fazekasság A fazekasság keretében a gyerekek fantáziájukat szabadon engedhetik. • Barkácsolás és alkotás Kalapdíszek készítése száraz virágokból. • Népdalok Egy este éneklés az Alpok népdalainak megismerése céljából. • Papírkészítés Bemutatjuk, hogyan készíthetünk a régi papírból új papírt. • Kívánságra: teljes értékű konyha. 31

Next