Márton István (szerk.): Versenyképes húsmarhatartás (Budapest, 2013)

1 •iiUBM Bendővédett; fullfat szója alkalmazásának jelentősége a húsmarha takarmányozásban SoyPreme®: védett szójabab, új termék a hazai piacon A Magyarországon termesztett szója alapanyag lehetővé teszi a GMO-mentes takarmányadag összeállítást, ami további értéket ad a hazai előállítású állati termékeknek. A SoyPreme® teljes értékű Toppantott szójabab, a fa feldolgozásakor kinyert cukorral kombinálva. A speciális gyártási metodikának köszönhetően, a SoyPreme® optimális fehérje és energiaforrás. Köztudott, hogy a genetikai háttéren kívül a takarmányozás döntő befolyással bír a szarvasmarhák testtömeg gyarapodása mellett, a hasított test (carcass) kihozatalára és annak összetételére. Figyelembe véve az Európai Unió által alkalmazott SEUROP minősítési rendszert, a gazdaságilag eredményes termeléshez egyre értékesebb és jobb minőségű takarmány-kiegészítők szükségesek. Milyen előnyökkel jár a Soy Preme6 etetése? A fehérje magas posztruminális emészthetősége révén növeli a vágási kihozatalt. Tartalmazza az intenzíven termelő kérődzők számára limitáló aminosavakat, valamint az esszenciális zsírsavakat. Speciális zsírsavösszetételének köszönhetően fokozza az inter- és intramuszkuláris zsírbeépülést, melynek következményeként javítható a marhahús márványozottsága és porhanyóssága. A többszörösen telítetlen, hosszú szénláncú zsírsavakat (PUFA) bendővédett formában tartalmazza, így megvalósítható a napjainkban elfogadott humán-táplálkozási irányelveknek megfelelő marhahús előállítása. Beltartalmi paraméterek: Nedvesség Nyersfehérje Nyersrost Nyerszsír UDP* UDP NDF ADF SFA MUFA PUFA ME <11% 34% 5% 19% 84% 285,6 g 272,1 g 65,1 g 16.4 g/100 g zsírsav 24 g/100 g zsírsav 59.4 g/100 g zsírsav 16.2 MJ/kg *Bendőn való áthaladási sebesség = 6%/óra ÜÍUBM i feed UBM Feed Kft. H-2085 Pilisvörösvár, Fő u. 130. T. +36 26 530 540 F. +36 26 530 541 info@ubmfeed.hu Szaktanácsadóink: Pócza Szabolcs +36 30 397 1112 szabolcs.pocza@ubmfeed.hu Paczolay Gábor +36 30474 0584 gabor.paczolay@ubmfeed.hu Mozsár János +36 30 658 7345 janos.mozsar@ubmfeed.hu Galamb Eszter +36 30 520 4069 eszter.galamb@ubmfeed.hu

Next