Harald, Tangl: A táplálkozás (Budapest, 1962)
Tangl Harald A TÁPLÁLKOZÁS A népszerű író e munkájában segítséget nyújt az ésszerű és helyes táplálkozáshoz. Megismertet mindazokkal a tápanyagokkal, melyek szervezetünk felépítéséhez szükségesek. Külön kihangsúlyozza a vitaminok szerepét. Rávilágít az emésztés fontosságára, ismerteti az emésztőcsatorna felépítését és működését. Hasznos tanácsokat nyújt az olvasónak ahhoz, hogyan kell az egészséges embernek táplálkoznia, milyen élelmiszereknek kell mindennapi étkezésünkben szerepelniük. Sok érdekességet olvashatunk a sokakat érdeklő egészséges, szép testalkatról, a fogyásról és hízásról. Feleletet kap az olvasó arra a kérdésre, miért olyan fontos a rendszeres, mértéktartó, sokoldalú táplálkozás. GONDOLAT