Pap Miklós: A tokaji (Budapest, 1985)

A XVI. század elején már F.urópa-szer­­te ismerték a tokaji bort, majd fokoza­tosan az egész világon fogalommá vált. írók, költők, tudósok, uralkodók való­ságos himnuszokat zengtek csodálatos hatásáról. Mi a titka a tokaji kiemelke­dő sikerének idehaza és a világban? Hogyan terjedt el az egész földkereksé­gen a területileg oly kicsiny Tokaj- Hegyalja termése? Hányféle szőlő ter­mett és terem a vidéken? Hogyan ké­szül az aszú, a szamorodni? F.zekre és még sok hasonló kérdésre ad választ F’ap Miklós, a tokaji bormúzeum veze­tője ebben a sok szép fényképpel il­lusztrált könyvben. Mesél, kalauzol a történelemben, sok érdekességgel gaz­dagítva azők tudását, akik csak hírből ismerik Tokajt és vidékét.

Next