Cseh Szilvia: Nélkülözhetetlen wok könyv (Budapest, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek el­készítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél lényegesen többre képes. Köny­vünkben curryk, levesek, olajban sült és párolt ételek, falatok wok-receptjeit gyűjtöttük össze Ázsia minden részé­ről. Kínából és Délkelet-Ázsiából szár­mazó fogások szerepelnek japán és indiai ételek mellett, amelyekben kö­zös, hogy elkészítésüket a wok főzési technikájához alakították. A kezdőkről sem feledkeztünk meg: hasznos eliga­zítást találnak arról, milyen wokot válasszanak, hogyan gondozzák az edényt, és milyen módon használják a különféle főzési technikákhoz a leg­jobb eredmény elérése érdekében. Mindezek segítségével talán hamaro­san Ön is csatlakozni fog azoknak a népes táborához, akik nap mint nap használják a wokot.

Next