Jouanin, Francie: Provence gasztronómiai kalauz (Budapest, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csú­csaitól a Côte d'Azur-i sétányo­kig húzódó vidék, hogy hirtelen­jében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie Cornille régi olajprését vagy a „XV. Lajos" vendéglő ellen­állhatatlan étlapját említsük. Megszámlálhatatlan élményt kí­nál a varázslatos Provence. E könyv lapjai nemcsak a páratlan provence-i szakácsművészetből adnak ízelítőt, hanem Provence nem kevésbé kü­lönleges kultúrtörténetéből is, to­vábbá az olvasó mindent megtud­hat, amit tudni érdemes: • a hagyományos piacokról, ünne­pekről, mesterségekről; • a gasztronómiai különlegessé­gekről; • a remek éttermekről, a hagyo­mányos provence-i konyháról; • a híres szőlőskertekről, és nagyszerű boraikról. Az avatott és a vidékért olthatatla­­nul rajongó szerző útmutatásai mellett részletes térkép, valamint címlista is segíti a tájékozódni kívánó olvasót.

Next