Jouanin, Francie: Provence gasztronómiai kalauz (Budapest, 2007)
A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Côte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék, hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie Cornille régi olajprését vagy a „XV. Lajos" vendéglő ellenállhatatlan étlapját említsük. Megszámlálhatatlan élményt kínál a varázslatos Provence. E könyv lapjai nemcsak a páratlan provence-i szakácsművészetből adnak ízelítőt, hanem Provence nem kevésbé különleges kultúrtörténetéből is, továbbá az olvasó mindent megtudhat, amit tudni érdemes: • a hagyományos piacokról, ünnepekről, mesterségekről; • a gasztronómiai különlegességekről; • a remek éttermekről, a hagyományos provence-i konyháról; • a híres szőlőskertekről, és nagyszerű boraikról. Az avatott és a vidékért olthatatlanul rajongó szerző útmutatásai mellett részletes térkép, valamint címlista is segíti a tájékozódni kívánó olvasót.