Lenkei Júlia (szerk.): Desszertek - Le Cordon bleu főzőiskola ínyenceknek (Budapest, 2008)

k LE CORDON BLEU FŐZŐISKOLA ÍNYENCEKNEK A Főzőiskola ínyenceknek hobbiszakácsoknak és tapasztalt konyhaművészeknek olyan különleges receptötletekből nyújt átfogó kínálatot, amelyekkel gyakorlatilag minden alkalomhoz illő ételt elkészíthetnek. A tésztában sült finomságoktól a serpenyős és az egytálételeken át a tor­­­tákig és desszertekig mindenki talál köztük kedvére valót. Az ételek elkészítését lépésről lépésre követő leírásokat számos színes fénykép illusztrálja. Merítsen ihletet a receptekből, és varázsoljon az asztalra ínyen­cekhez méltó fogásokat. DESSZERTEK A hétköznapi vagy az ünnepi étkezések - valljuk be - kevesebbet érnek egy jóízű zárófogás, egy igazi desszert nélkül. Az egyszerű bundás alma éppúgy méltó befeje­zésül szolgálhat, mint a rakott gyümölcs. Választhatjuk az időigényesebb jéghideg málnafelfújtat vagy a meleg csokoládéfánkot is. A kötetben a nemzetközi gasztronó­mia desszertkínálatának színe-javát megtaláljuk.

Next