Lenkei Júlia (szerk.): Főtt tészták - Le Cordon bleu főzőiskola ínyenceknek (Budapest, 2008)

LE CORDON la L­E A FŐZŐISKOLA ÍNYENCEKNEK A Főzőiskola ínyenceknek hobbiszakácsoknak és tapasztalt konyhaművészeknek olyan különleges receptötletekből nyújt átfogó kínálatot, amelyekkel gyakorlatilag min­den alkalomhoz illő ételt elkészíthetnek. A tésztában sült finomságoktól a serpenyős és az egytálételeken át a tortákig és desszertekig mindenki talál köztük kedvére valót. Az ételek elkészítését lépésről lépésre követő leírásokat számos színes fénykép illusztrálja. Merítsen ihletet a receptekből, és varázsoljon az asztalra ínyen­cekhez méltó fogásokat. FŐTT TÉSZTÁK Az olasz tészták nem véletlenül oly népszerű világába kalauzoljuk el az olvasót. A makaróni vagy a spagetti mellett a töltött tortellini, ravioli vagy az óriás kagyló­tészta egyszerűbb és különlegesebb változatait ajánljuk, de megtanítjuk a friss házi pasta készítésének fortélyaira is. Érdemes kipróbálni a főtt tésztákat felejthetetlenné tevő remek paradicsomos és tejszínes mártásokat, az elmaradhatatlan ízesítővel, a reszelt parmezán sajttal.

Next