Hillman, James - Boer, Charles (szerk.): Freud saját szakácskönyve (Budapest, 2010)
IV. Mesterszakácsok fogásai
A VÁGYTELJESÍTÉS CUKORMÁZA* MESTERSZAKÁCSOK FOGÁSAI Egy lábasban elegyíts össze annyi cukrot, amennyit megkívánsz (egy süteményhez 1 csészényi kell), körülbelül ugyanannyi menynyiségű vízzel, 1 evőkanál gabonasziruppal és egy csipetnyi sóval. Forrald, kavargasd gyengéden, míg besűrűsödik. Hűtsd le. A Dupla-Bleulered felső részében olvassz meg annyi csokoládét, amennyit megkívánsz (egy süteményhez 5 unciányi kell), s minden puncia csokoládéhoz adj 1 teáskanál erős kávét. Keverj bele a csokoládéval megegyező mennyiségű vajat. Önts ki egy pohár rumot, és felét add a csokoládéhoz. Szürcsölgesd el a másik felét, míg a csokoládékevercset a lehűhött sziruphoz kevered. Amikor kihűlt, 1/3 csészényi felkorbácsolt tejet vegyíts belé. Kavargassad, míg a krémmel te magad is elsimulsz. * A fejezet eredeti címe: Wish-fulfillment icing.- 105 -