Hillman, James - Boer, Charles (szerk.): Freud saját szakácskönyve (Budapest, 2010)

IV. Mesterszakácsok fogásai

A VÁGYTELJESÍTÉS CUKORMÁZA* MESTERSZAKÁCSOK FOGÁSAI Egy lábasban elegyíts össze annyi cukrot, amennyit megkívánsz (egy süteményhez 1 csészényi kell), körülbelül ugyanannyi meny­­nyiségű vízzel, 1 evőkanál gabonaszirup­­pal és egy csipetnyi sóval. Forrald, kavar­­gasd gyengéden, míg besűrűsödik. Hűtsd le. A Dupla-Bleulered felső részében olvassz meg annyi csokoládét, amennyit megkívánsz (egy süteményhez 5 unciányi kell), s minden puncia csokoládéhoz adj 1 teáskanál erős ká­­vét. Keverj bele a csokoládéval megegyező mennyiségű vajat. Önts ki egy pohár rumot, és felét add a csokoládéhoz. Szürcsölgesd el a másik felét, míg a csokoládékevercset a lehűhött sziruphoz kevered. Amikor kihűlt, 1/3 csészényi felkorbácsolt tejet vegyíts belé. Kavargassad, míg a krémmel te magad is el­­simulsz. * A fejezet eredeti címe: Wish-fulfillment icing.- 105 -

Next